Over Studio Biesterveld

Mijn naam is Derk-Jan Rouwenhorst (1973) en ik vervaardig in mijn Studio Biesterveld in Zutphen illustraties, animaties, cartoons, infographics en diverse grafisch design. Ik kom uit Vorden en ik ben een volbloed Achterhoeker en daar ben ik warempel ook trots op. De naam Biesterveld is afkomstig van de oude boerderij van mijn grootouders en de haas in het logo staat symbool voor het meestgespotte wilde beest in ons weiland.

Ik heb jarenlang als redacteur, eindredacteur en projectmanager gewerkt bij verschillende uitgeverijen. Daarnaast runde ik met animator en filmer John Post ruim 16 jaar, waarvan de laatste 6 jaar fulltime, Studio Toonworkz.

In 2020 heb ik besloten alleen verder te gaan om mij op die manier nog beter te kunnen richten op de producten die ik het liefst maak: illustraties, cartoons, infographics en animaties. Aan dat scala is in de loop der jaren ook het grafische ontwerpwerk bijgekomen, omdat ik het liefst mijn eigen tekenwerk om zet in een treffende folder of lesbrief.

Dat geldt overigens ook voor de producten zoals kwartetten, kaartspellen, memories, stripboeken en scheurkalenders die voortvloeien uit de strips die ik voor verschillende uitgeverijen maak.

In de zomer van 2021 ben ik samen met Geert Wendt (BHD communicatie) gestart met Achterhoek Uitgevers en we hebben daar in het voorjaar van 2023 het label Achterhoek Games aan toegevoegd.

Foto: Theo Kock

Producten

Klanten

Studio Biesterveld | 
Bezoekersadres: Jutlandsestraat 2 | 
Postadres: Mispelkampdijk 7 | 
7251 DA Vorden
Tel. +31 (0)6 23 55 09 29 | 
email:
derkjan@studiobiesterveld.nl
Meld u hier aan voor de nieuwsbrief